Noll

2012-08-27 / 20:26:41
Ibland tar saker bara slut. Det kanske tar en månad, vecka och ibland känns de inte av. Men, ibland tar de slut. Och för några dagar sedan tog det bara slut. Jag och Joakim satt uppe i flera timmar och kom fram till att vi inte är kära längre. Det bara blir så, vi märkte inte av det, vi låtsades för länge och någonstans bara brister det. Och sedan dess har vi flytt ifrån varann och mötts på kvällarna för att jag fortfarande bott kvar där. Men, igår löste sig allt. Jag ska bo i ett källarrum i en villa på Hökarängen hos otroligt snälla Andreas och Amanda och andra inneboende där. Och tills dess är jag någon form av bostadspendlare, men sover för tillfället hos världens bästa Emil och Sabina. Jag är omringad av så himla fina och underbara människor. I Stockholm är det aldrig ensamt, tro mig när jag skriver såhär. Har blivit omhändertagen av både främlingar och vänner. Det finns inget att vara ledsen för. Det blev såhär, det är okej. Och när det inte känns okej så vet jag åtminstone med mig att det kommer bli det. Jag och Joakim är fortfarande vänner (han är fortfarande världens snällaste och smartaste). Men ja. Det är såhär nu.

Med Sthlm skyline för mina fötter

2012-08-23 / 19:27:17
Så. Nu är jag nyinflyttad och nybliven Stockholmare sedan tisdags eftermiddag. Och på dessa dagar har jag hunnit testa smores som Joakims amerikanska vän Katie (första bilden) gjorde åt oss. I onsdags träffade jag Sabina, som även är min framtida klasskamrat. Vi satt på café Lotus och diskuterade politik, Stockholm och allt sådant som spelar roll.
 
Idag har jag gått på Aquaria, upplevt rusningstid och fått se när tre stola polisbilar kör in med sirener på Sergels Torg för att panikslaget släppa ut flertalet stirriga poliser med hjälmar. Jag har fortfarande ingen aning om vad de gjorde där, men jag och Amanda rusade därifrån och åkte hem i ren rädsla.
 
Och så köpte jag världens finaste kjol på Monki. Den finns även i svart, och är världens bästa höstkjol. Den får vara en del av min Popaganda dag ett-outfit. Vi ses där?

Världens bästa

2012-08-19 / 22:48:00
Idag hade jag en slags "Hej då, nu syns vi inte på ett tag"-picknick i Slottsskogen med de där människorna som jag faktiskt umgåtts som mest med under min tid i Göteborg.
Coola Clara var där. När vi lärde känna varann kallades hon för Clarapang och var världens sötaste och finaste poppare. Hon är fortfarande lika söt och fin, men popparstilen har hon lagt på hyllan.
Sandra var också där. Min TranemoSandra som hade långt svart hår första gången vi sågs inne på Jazzhuset för att se Makthaverskan. Hon har haft lugg så länge jag vetat, och hon ser lite ut som en återfödd Jane Birkin.
Hilda och Clara. Hilda lärde jag känna någonstans runt vintern 2009, vi var bästa vänner i några månader och sedan gled vi isär. Hon har världens galnaste liv och fotar så otroligt fint och bra, kolla själva!
En hund vid namn Lily var där också. Hon såg lite ut som ett moln, så fluffig var hon.
Cansu var också där. Cansu lärde jag känna sommaren 2009 i samband med "Hej, du är fin. Får jag fota dig?" och jag har tagit så himla många bra och fina bilder på henne sen dess. Cansu är även Dzanas gamla klasskamrat och bästa vän.
När det blev mörkt åkte vi hem, för det är inte sommarvarmt längre.
 
Sara var där, men hon ville inte vara med på bild. Hon var med när jag fotade Elsa, och hon hon har alltid haft galna hårfärger, hon skatear och är bara allmänt cool och sådär jättejättetrevlig.
 
Dzana och hennes pojkvän Jim var också där, som ni kan se på första bilden. Dzana är så himla bra att hon förtjänar ett eget blogginlägg. Nu fick jag inga flattering bilder på varken henne eller Jim. Men, ni ska veta att det är bästa paret någonsin bestående av två fantastiska människor.
 
Och det var allt för idag!

This temporary life.

2012-08-16 / 21:47:24
5 dagar kvar tills jag flyttar härifrån, och mitt liv är i något slags kaos som inte går att strukturera hur jag än försöker att prydligt skriva listor och planera ihop hela mitt liv innan jag åker härifrån. Kläder ligger på högar ovanpå packväskan, allt är huller om buller och jag vet aldrig vart jag ska börja när jag väl sätter igång med packandet.
 
Men jag har åtminstone bärfrukostar och världens bästa klänning köpt på secondhanden här nere på torget. Samt en alldeles egen laptop, känns så himla ovant att kunna ligga inne på mitt rum och skriva blogginlägg med bilder redigerade på samma dator. Innan hade jag en halvtrasig 10-tums minipc som knappt dög att surfa med.
 
Så, trots kaoset känns det lite som att alla trådar inuti knyts ihop. Lite som att bli hel igen. Och jag ska äntligen få flytta ifrån Göteborg och påbörja ett alldeles eget liv. Helt galet.

Not swallowed in the sea.

2012-08-07 / 17:33:01
Förra tisdagen vaknade jag upp med en ångestklump i magen och en extrem vilja att fly Göteborg. Staden kändes liksom för liten för att ens kunna rymma mig och hur jag än vred mig så kändes luften syrefattig. Så, jag smsade Emma, frågade om jag fick stanna hos henne ett tag, snabbpackade en väska och satte mig på första bästa tåg mot Södertälje Syd. Sedan satte jag mig i en bil, sa hej till Emma och hennes mamma och åkte mot Nykvarn. Och där stannade jag i fyra dagar för att insupa lugnet, umgås med en av mina bästa människor, klappa på den gosigaste katten någonsin och hälsa på tre stora och glada hundar. Så himla fint, perfekt och idylliskt. Precis det jag behövde innan jag åkte iväg till Joakim i Stockholm. Kändes som om att jag var på Stockholmsturné.
 
Igår fick jag även reda på att jag ska läsa Genusvetenskap A! Satt helt darrig framför datorskärmen, kändes så skumt att ens läsa "ANTAGEN" då jag vid första urval inte kom in någonstans och var helt förkrossad i flera veckor över detta. Vet ni vad detta betyder? Att jag, denna månad flyttar härifrån och bosätter mig i Stockholm. Så himla stort, går inte ens att ta på känslan. Så stor är den.

RSS 2.0