Going nowhere fast.

2012-05-30 / 16:33:19Det här är livet för tillfället. Tigergos, flakförberedningar och studenthysteri. För, imorgon springer jag ut ur Schillerska för sista gången i hela mitt liv. Iförd den där vita hatten och vit klänning. Så himla nervöst och peppt. Tänk att jag har spenderat tre hela år med världens bästa klass och klarat av alla tre år fyllda med prestationsångest och för mycket skolarbeten och tusen tårar. Och studenten firar jag med att flyga iväg. För, på söndag lämnar jag landet för att se Coldplay i London på måndagen. Så mycket att peppa just nu.

Vi har redan sagt hej då.

2012-05-26 / 19:00:02

I fredags hade jag min sista svensklektion någonsin. Min sista svensklektion på gymnasiet. Det känns konstigt, men lite befriande. Och ledsamt. För, min klass har ständigt bytt svensklärare under vår gymnasietid. Vi har aldrig riktigt haft någon som har varit med oss under hela vår resa. Men, lagom till vår svenska b-kurs fick vi världens bästa svensklärare vid namn Birgitta. I fredags pratade hon modernism, litteratur och gav oss böcker. Först gav hon oss varsin bok som vi sedan fick byta ut, antingen med någon klasskamrat eller framme på "katedern" där hon hade lagt ut fler böcker. Och där hittade jag denna bok. En bok om en man som är rädd för förhållanden, och hamnar därför bara i säng med tjejer som är gifta, har familj, har pojkvänner. Vilket är lite hemskt, men en dag träffar han en tjej han verkligen blir kär i. Det låter så himla klyschigt och faktiskt, ganska tråkigt. Men, jag har tjuvkikat i boken. Han skriver så fint, ärligt och lätt att man fastnar direkt. Och, när jag satt och bläddrade råkade jag hitta detta fina:


Så himla bra. Jag blev så ivrig på att läsa boken att jag har spenderat hela dagen åt att läsa ut en annan, det vill säga andra boken i Hungerspelsserien. Så, det var inte så svårt att läsa ut. Det är ju en boksluktarserie. Men, nu ska jag ta mig an denna bok!

And we are vagabonds, we travel without seatbelts on.

2012-05-20 / 20:09:33
Idag satte jag mig på en buss mot Torslanda, hoppade av på den hållplats som såg mest tilltalande ut för att sedan promenera bort i en skog, mötas av berg och ängar och fantastiska skogsvägar som ledde mig fram till Sillviks naturreservat. Det var så himla fint och helt rätt sätt att spendera en sommarvarm dag på.

We're half awake in a fake empire pt II

2012-05-12 / 13:37:38Fler bilder på Elsa från gårdagens fotografering!

We're half awake in a fake empire.

2012-05-11 / 22:25:40

Idag fotade jag Elsa på Trädgårdsföreningen trots hemskt väder. Jag är så himla nöjd, och Elsa är så himla duktig. Åh, åh.

Om ni klickar på bild 1, 3 och 5 så kan ni även se dem högupplöst - bra grej.

This is the dream of...

2012-05-10 / 16:29:23

De som har läst min blogg sen 2010 kanske minns när jag introducerade för er, en ny blogg som bestod av dikter som baserade på två fiktiva karaktärer vid namn Evan och Chan. Idag har jag pillat med denna blogg i två timmar, kodat, gjort header och flyttat över alla gamla inlägg till en annan så att man ska kunna läsa igenom allt såntdär om man inte riktigt förstår handlingen eller karaktärerna. Men, nu är jag helt klar.

Så, klicka på bilden på renen för att komma till Evan och Chan 2.0!

När man plötsligt har fritid.

2012-05-09 / 19:57:37
När man slutar tidigt från skolan och har sådär väldigt mycket tid över kan man alltid göra detta:

Köpa hem vegansk sushi från bästa sushistället vid Domkyrkan och sätta sig på golvet i sitt rum och äta den till Marina and the Diamonds nya skiva.Sedan kan man fortsätta golvaktiviteten genom att sätta sig på golvet, pyssla med gamla bokmärken, klippa i gamla tidningar och rita valar.

Ja, så kan en onsdagseftermiddag se ut.

We wear our scarves just like a noose, but not because we want eternal sleep.

2012-05-03 / 20:52:10
(klickar ni på andra bilden kan ni se den högupplöst på flickr!)

I lördags for jag iväg till Stockholm, igen. För att spana in körsbärsträden i Kungsträdgården, fira valborg på Vitan tillsammans med flera otroligt fina människor och sedan hamna i Gubbängen på någon slags efterfest.

Men, för det mesta spenderades min tid i Stockholm ute i Östbergahöjden tillsammans med Joakim och promenader på fält och skogar. Och jag slängde iväg biljetten hem för att spontanköpa en sista minuten-resa hem dagen därpå för jag ville inte åka hem, ville bara stanna där och aldrig igen sätta mig på ett tåg till Göteborg.

Fast, nu är jag hemma igen och räknar ner dagarna till studenten.

RSS 2.0