New balance och Bright Eyes

2013-01-27 / 14:44:07
I fredags köpte jag ett par nya skor. Mest för att mina nuvarande Nike-sneakers är så sönderanvända så att de är alldeles nötta inuti och dels för att det aldrig skadar att äga mer än ett två par skor.
Och, såhär ser de ut! Ett par Nike New Balance 420. Mina finaste skor.
 
Utöver att köpa skor så har jag även sett Conor Oberst live(!). Det var så himla fint, en av mina bästa konserter på länge. Och för en gångs skull sålde de faktiskt t-shirtar som inte är jättefula.
Så, jag köpte denna. Så himla fin. Och, äntligen en bandtischa som inte är ful eller för stor för att kunna bäras offentligt (som min Coldplay t-shirt i storlek XL).
 

Svar på frågestund pt.2

2013-01-22 / 16:57:00
Var vill du bo senare i livet? 
Har ingen aning. Canada, kanske. Känns så himla tråkigt att läsa till något som begränsar en till ett endaste land, för annars hade jag nog flytt Sverige och bosatt mig i San Fransisco (likt den klyscha jag är!).
 
Vad har du för mål? 
 Haha, vet inte. Plugga klart, bli lärare och så får väl andra roliga saker komma på vägen!
 
Vad dricker du helst?
Öl!
 
Vilka umgås du mest med?
Det är så himla olika hela tiden sen jag flyttade hit. Men, mest umgås jag med Emil. (som nämns i första delen av frågestunden). Men, på det senaste har det varit väldigt mycket nya människor och ja, alla känns fortfarande väldigt nya för mig!
 
Skriv fem bra saker med att bo i stockholm samt fem mindre bra.
5 bra: 1, Stockholms stadsbibliotek 2, Stockholm om sommaren och hösten. 3, Att det är så himla vykortsvackert överallt. 4, Att jag, sen jag flyttade hit lärt känna så himla många nya och bra människor och blivit en mycket mer social och allmänt lycklig människa. 5, Att bo i samma stad som Emil och veta att han finns där för en om man är hungrig eller ledsen.
 
5 mindre bra: 1, Att mina föräldrar inte bor här. Det är något av det sämsta. Jag är en sån där jobbig dotter som ringer varje dag för att prata om min dag och vad jag har för tankar kring ptja, min ekonomi och allt sånt där som man pratar med sina föräldrar om.
 
2, att bo så galet långt bort ifrån Dzana.
3, Rusningstrafiken. Jag behöver inte skriva mer än så. Det är det värsta som finns. 4, att bo utan husdjur. 5, Att jag fortfarande bygger upp en slags vänskapskrets och att inget känns sådär stadigt som det gjorde i Göteborg.
 
Har du någonting spontant du vill säga till mig, en människa du aldrig har träffat?
Hej, du. Du borde se den här filmen (samt läsa boken). Det är världens bästa.
 
Jag undrar om du sätter undan luggen när du har mittbena med hårnålar? :) och isf hur! eller om den smälter in i håret ändå 
Det brukar jag oftast göra, ja! Mest för att hålla luggen borta från ansiktet, den har blivit sådär jobbigt över ögonen-lång men ändå för kort för att smälta in i håret riktigt väl. Det finns inte så mycket fantastiskt i hur jag sätter upp den, oftast trycker jag bara varsin hårnål på varsin sida av luggen och så får den vara så. Det ser faktiskt bättre ut än vad det låter, trots lat lösning.
 
Hur många gånger grät/skrek du till Perks? Har du sett filmen (om ja, vad tyckte du?)
Grät ungefär under hela filmens gång, sen grät jag lite till när den var slut. Jag har sett den! Den var fantastisk, trots lite missar från boken. Men, det är ju vanligt att man utesluter småsaker när man filmatiserar böcker.
 
Topp tre låtar som du lyssnade på under förra året (enligt last.fm)?
Wild at heart - Darling
Rihanna ft. Calvin harris - We found love
Markus Krunegård - Vi dansar bättre utan kläder
 
Var köper man en sådan där fin blomsterkrans? 
Jag köpte min på Hultsfredfestivalen (hah!). Men, i somras sålde Beyond Retro liknande om jag inte misstar mig. Har ingen aning om de fortfarande säljer sådana, dock...
 
Vad äter du till frukost? 
Jag är tyvärr inte så mycket av en frukostmänniska, och eftersom att jag är vegan så känns frukostutbudet ganska litet. Eller, det är ganska stort men att köpa veganskinka och dylikt hela tiden känns onödigt. Men, ibland äter jag avokado på rostat bröd och har lite soltorkade tomater på. Och, ibland äter jag soygurt med olika frukter. Oftast blir det latfrukostar. Jordnötssmör har blivit min nya favvogrej!
 
Vad tycker du om 5pur2?
Tottenham, alltså. Näej, finns inte så mycket snällt att skriva om Arsenals rivallag. Vi kanske ska låta bli..
 
Om du fick vara Serena van der Woodsen / Blair Waldorf / Peyton Sawyer / Brooke Davis / Marissa Cooper / Summer Roberts för en månad, vem hade du valt och varför?
Summer Roberts! Helst Summer Roberts i sista säsongen av O.C. då hon blev passionerad djurrättsaktivist och åker iväg för att rädda uttrar. Hon är min bästa seriekaraktär.
 
Hade du valt att kunna spela trummor och vara med i Dcfc eller vara Håkan Hellström?
 Death cab-trummis alla dagar i veckan! Dessutom är det ju ett ganska mansdominerat band, så det skulle ju inte ens skada dem om de tog in en kvinnlig trummis. Det hade bara varit bra!
 
Scarlett Johanson, hot or not? 
Känns som att jag har fått en himla massa ytliga "är hen snygg eller inte"-frågor. Men, jag tycker om Scarlett. Hon är fin. Hon har helt fantastiska ansiktsdrag!
 
Vilken är din favoritfilm?
Wristcutters: a love story. Har skrivit om den (och två andra bra filmer) här!
 
Om du fick välja mellan Harry Potter-böckerna och valfri bok av säg... Jonas Gardell, vad skulle du välja?
 
 Jag vet inte. Harry Potter-böckerna är ju faktiskt en hel serie av böcker, och dessutom en bokserie som är en klass för sig och bör inte jämföras med andra böcker. Kopplingen till HP-serien och en vanlig skönlitterär bok är ju två helt olika saker. Man kan liksom ha en favoritbok som inte är någon av HP-böckerna, men ändå brinna passionerat för Harry Potter. Så, inget av dem! Det är alldeles för konstigt att välja mellan.
 
90-tal eller 2000-tal?
2000-tal! Känns som att det för nuvarande är lite mer fritt att klä sig lite hur som och blanda stilar från alla olika årtionden. Så himla mycket valmöjligheter!
 
Kjol eller byxor?
Jag är en sån där periodare, ibland går jag bara runt i kjol och ibland bär jag bara byxor. Just nu är jag lite av en byxperson.
 
Varför just namnet fyrahundrafem?
Efter världens bästa låt av Death cab for cutie, som heter 405. Kändes konstigt att ha annat än en death cab-referens i sitt bloggnamn.
 
 

Svar på frågestund pt. 1

2013-01-21 / 01:17:00
Vad redigerar du dina foton i och vad för kamerahus använder du?
Använder mig av en Canon eos 5D MK II som jag köpte hösten 2011. Och, mina bilder redigerar jag i Adobe photoshop CS5
 
hur har ditt 2012 varit? 
Det har varit omtumlande. Jag har hunnit ta studenten, flytta hemifrån och börja plugga på högskola, blivit singel och allt sånt där som vrider ens värld upp och ned. Men, det var ett himla fint år.
 
Har du någonsin klappat en delfin?
Nej.
 
Beskriv hur ditt första halvår i Stockholm har varit
Det har varit jobbigt. Det är svårt att flytta hemifrån, bo 40 mil från sina föräldrar och stå på egna fötter. Särskilt när man gör slut med sin pojkvän i samma veva som man just flyttat. Och att min bostadsituation var ganska krisande fram tills nu var en ganska stor och bidragande faktor till mycket av den tunga känslan i bröstet. Som tur är fann jag åtminstone Emil (som ni kan se på bilden ovan tagen någongång i augusti) i allt det tunga. Han är världens bästa. Han låter en sova hos en när ens hjärta går sönder och håller om en när man får panik och gråter medan man röker cigaretter vid hans franska balkong. Så himla klyschigt, men jag har ingen aning om vad jag hade varit utan honom idag. Antagligen alldeles trasig.
 
Vad tycker du om Powerkings white cola energidryck?
Den är okej!
 
Vilken är din favorit musikalfilm? 
Oj, jag har ingen aning! Det är ingen genre jag har utforskat så värst mycket, har lite svårt för musikalfilmer i allmänhet, faktiskt.
 
Vem tycker du är snyggast i One Direction?
Zayn.
 
När du läser "världens sämsta film" - Vilken tänker du på allra först?
 
 
Om din vän (dvs jag) hade blivit zombie hade du dödat mig eller dragit med mig i hopp om att hitta ett botemedel? Haha, men oj! Jag vet inte, att dra runt på en zombie känns ganska problematiskt då man som zombie inte riktigt är den person man var innan man blev infekterad. Jag menar, en zombie tar inte direkt hänsyn till att man är schyst och drar runt på den i väntan på botemedel. Men, jag skulle aldrig döda någon som står mig nära på det sättet, ju. Kanske lika bra att dra med zombien och bli infekterad själv? Hrm.
 
Kommer du färga håret rosa igen under 2013? 
Kanske!
 
Vad lyssnar du på för slags musik?
Typ det här.
 
Vilket/vilka fotbollslag håller du på?
 
Hur ser din tandborste ut?
Ser ut som en helt vanlig tandborste.
 
Vilket lag i La Liga håller du på?
Real Madrid
 
vad tycker du om kent?
Var så himla nerkärad i dem fram tills 2010, men sen tappade jag bort dem lite. Annan musik kom i vägen!
 
om du fick flytta till en stad, utanför sverige, vilken skulle det vara? 
Anchorage!
 
vad tycker du om niotillfem/flora? 
Tycker om Niotillfem-Sandra så himla mycket. Hon är jättefin. Flora har jag inte så stor koll på, har aldrig lyckats stanna tillräckligt länge inne på hennes blogg för att känna mig manad till att följa den eller kolla den regelbundet. Men hon har jättefint hår!
 
vilken är din absoluta favoritlåt?
Just nu är det den här
 
Hur lång är du? 
Någonting mellan 178-180 cm lång är jag!
 
Vilket (/vilka?) är ditt finaste klädesplagg?
Den här kjolen från American Apparel. Det är nog min mest använda kjol, använder den så mycket att jag måste lugna ner mig och gömma den litegrann så att jag inte ska trötta ut den.
 
Om du fick välja en ålder att "stanna i" resten av ditt liv, vilken skulle du välja? 
Jag har ingen aning. Jag har inte levt tillräckligt länge för att kunna peka ut en specifik ålder som är bättre än alla andra. Jag skulle nog inte heller vilja stanna kvar i en ålder föralltid, jag vill bli gammal och uppleva massor och mogna med tiden för att sedan ruttna i en säng på något ålderdomshem.
 
Finaste nagellacksfärgen?
Beige!
 
Bästa affären? 
The body shop! Alla deras produkter luktar jättegott och är dessutom inte djurtestade!
 
Favoritårstid?
Våren! Snön börjar smälta och alla blir kära och byter ut sina tunga vinterjackor mot tunna vårjackor, man fascineras av hur grönt gräset är och allt sånt där fint som våren innebär.
 
Vilken av de bloggdesigner du har haft tidigare gillar du mest? 
Tycker att min nuvarande är min bästa!
 
Ditt bästa självporträtt (foto)?
Denna! Jag ser så himla lurig ut, dessutom är mitt hår jättefint.
 
Hur skulle du vilja att ditt liv såg ut om tio år? 
Jag har ingen aning. Så långt fram vill jag ju inte tänka nu!
 
Hur försörjer du dig nu i Stockholm? Studielån? 
Studielån!
 
Hur var du som barn? 
Knubbig och grinig!
 
Hur är dina föräldrar?
Världens snällaste som tar hand om en och lyssnar när man är ledsen. 
 
Vilken grundskola gick du i? 
Vittra vid kronhusparken!
 
Hur många poäng gick du ur grundskolan med?
265 poäng, och 190 av de poängen jobbade jag upp under mitt sista år. Helt galet! Såhär i efterhand känns grundskolebetygen jätteonödiga. Inget att ha när man är gammal och grå och ska söka in till högskola/universitet eller leta jobb.
 
Vad skulle du vilja säga till ditt trettonåriga jag? 
Håll ut. Det blir bättre snart.
 
Hur mår du exakt just nu?
Jag mår bra!
 
Nämn några (eller många) positiva saker med dig själv!
Att jag är omtyckt av några av de mest fantastiska människor som finns. Vilket låter galet fjantigt och "livscoach!!"-igt. Men, om man lyckas bli omtyckt av så många fina människor så måste man ju göra något rätt. Och, det summerar ju det mesta. Svårt att peka ut specifika saker, jag tycker om hela mig!
 
Vad gör du nu? Pluggar? Vad?
Har pluggat Genusvetenskap A på Södertörn hela hösten, och idag (21 januari) påbörjar jag min fyra år långa utbildning som förskolelärare/lärare för åk 1-3 med interkulturell inriktning på Södertörn. Är så himla pepp.
 
Beskriv dig själv med tre ord.
Besatt av Alaska. Typ?!
 
Favoritbok?
The catcher in the rye av J.D. Salinger. Lätt!
 
Ditt drömresemål?
Hah, Alaska. Såklart.
 
Vad vill du ha just nu?
Vill att körsbärsträden i kungsträdgården ska blomma för det är så fint!!!!!! Jobbigt att ta sig fram bland alla som fotar träden. Men, äh!
 
 
 
 

Midsommarkransen

2013-01-12 / 14:29:00
Nu har jag flyttat igen. Denna gång till Midsommarkransen, där jag är inneboende hos en bekant. Det är kanske världens finaste bostadsområde där nästan alla hus har röda tak och gula fasader. Lite som att slungas in i en Astrid Lindgren-berättelse (tänk er Karlsson på taket). Jag trivs så himla, himla mycket.
 
Jag har dessutom gjort en Januari-spellista á la 2010 då man gjorde spellistor för ungefär alla årets månader och årstider. A+ Januari heter den.
 
(psssst glöm inte frågestunden)

Frågestund!

2013-01-05 / 22:15:06
Så, nu när 2012 är över och 2013 är här känns det ganska givet att skapa ett sånt här blogginlägg. Där jag ber er, mina fantastiska bloggläsare att ställa mig frågor (om allt mellan himmel och jord, liv och död). Med denna bild på mig drickandes fulenergidryck iförd plastblomkrans förklarar jag härmed frågestunden öppen! Hit me!

Kung för en dag

2013-01-04 / 16:14:32
Idag var Tiger kung för en dag. (klicka på första bilden för att se den högupplöst på flickr!)

Hilda pt 2

2013-01-02 / 15:35:31
Här är resten av bilderna på Hilda! Är så himla, himla nöjd! Högupplösta bilder finns på min flickr.

RSS 2.0