3 väldigt bra filmer.

2012-03-10 / 17:18:54En film med Michelle Williams och Ryan Gosling i huvudrollerna. Handlar om ett gift par, Dean och Cynthia som har hamnat i ett trasigt förhållande. Och under tiden då det är som krokigast så får man se tillbakablickar från när de först träffades, hur de föll för varann och hur de gifte sig. Lite som en kontrast till allt hemskt som händer just då, och som en påminnelse om att de en gång var lyckliga ihop. Att det liksom började bra.

Hela filmen är så galet fin och fylld med perfekta filmkyssar och den där tragiska vardagligheten som gör sig bra på film. Dessutom är soundtracket jättebra och gjort av Grizzly Bear. Här har ni en trailer om ni är nyfikna och vill se lite hur den ser ut.En av mina absoluta favoritfilmer någonsin. Den handlar om Zia, som har tagit livet av sig efter ha blivit dumpad av sin flickvän. Han hamnar i en värld fylld med människor som också begått självmord, där ingen ler och där allt är allmänt dystert och grått. Han möter Eugene, som är en rysk man som tidigare varit med i ett rockband och som även bor med sin familj eftersom att alla i familjen har tagit livet av sig. En dag får Zia reda på att hans flickvän också tagit livet av sig, och därför tar han med sig Eugene ut på sökandet efter henne. Mitt i resan träffar de Mikal som ska leta efter "De som bestämmer", eftersom att hon är fullt övertygad om att något har gått snett och hon har egentligen inte tagit livet av sig.

Jag tycker så himla mycket om den här filmen, för den är så himla fylld av ironi. Dessutom är även Tom Waits med i filmen, så den har allt som en bra film behöver - ironi och en musiker som är bra på att skådespela. Sedan är det så himla spännande när de möter en ny människa, för man får reda på hur de tog livet av sig. Här finns en trailer.Handlar om en tonårig flicka som bor ute i skogen med sin pappa och tränas för att bli den perfekta soldaten. Men hon bestämmer sig för att bli "hittad" och istället för att springa runt i skogarna så flyr hon istället från kvinnan som mördade hennes mamma.

Filmen är så himla spännande och intressant att man inte kan slita sig från den. Dessutom är fotot snyggt och Saoirse Ronan är även så himla snygg som Hanna. Även soundtracket är galet bra och gjort av Chemical brothers. Otroligt sevärd film, och här har ni trailern!


Funderingar
Postat av: maja.

kul med filmtips! jag har inte sett någon av filmerna.

2012-03-10 @ 18:27:53
URL: http://maajis.blogg.se/
Postat av: sara

fina tips! tyckte också om blue valentine och ska minsann ta och se wristcutters.och tack! alltså dog på den konserten så jävla bra. min bästa konsert någonsin.

2012-03-10 @ 23:00:10
URL: http://wilderness.webblogg.se/
Postat av: Dzana

Eftersom Hanna var så bra så ska jag nog se klart på Wristcutters och kanske ge Blue Valentine en chans med, mh!

2012-03-11 @ 17:35:49
URL: http://dzanadoo.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Har velat se Blue Valentine jättejättelänge och känns som att det är dags att se den nu, tack för tipsen!

2012-03-14 @ 22:29:05
URL: http://brokigagestalter.blogg.se/
Postat av: Anonym

"Hanna" är så sjukt bra och soundtracket = <3

2012-03-20 @ 20:51:49
Postat av: bkeuhewuh

Åh, den är fantastisk!

2012-05-11 @ 15:25:16
URL: http://blondinbello.blogg.se/
Postat av: bkeuhewuh

(Hanna)

2012-05-11 @ 15:25:27
URL: http://blondinbello.blogg.se/

Skriv något!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Oroa dig inte, det är bara jag som ser.)

Hemsida/Bloggadress/whatever/URL:

Kommentar:

Trackback