Oh girl. Sail her, don't sink her this time.

2012-01-29 / 15:59:06

Idag införskaffade jag mig denna fantastiska sailorklänningen. Vi ska på många äventyr ihop har jag bestämt.

Alaska och en granngalax

2012-01-22 / 17:52:15


Hemma hos mig finns en bokhylla där min pappa har sparat hans äldsta böcker. En av dessa böcker är ett svenskt uppslagsverk utgiven år 1929 där man kan hitta allt på bokstaven A. Det vill säga detaljerade beskrivningar om Afrika, Alaska eller Alperna. Det är en såndär bok där de tagit all fakta de har och tryckt in det i boken. Om man vill läsa om Alperna får man inte bara en bild på Mont Blanc och lite beskriving. Utan, man får 10 sidor fyllda av ingående fakta om allt man skulle kunna tänkas undra över, flera sidor med enbart bilder samt en utvikbar karta i färg.

En helt fantastisk bok, helt enkelt.

En produktiv sjukdag.

2012-01-17 / 22:20:00

Inatt låg jag alldeles varm och kallsvettig i flera timmar med halsont och yrsel. Så, när alarmet gick runt 07:00 stängde jag av det, sjukanmälde mig, somnade om och stannade hemma.

Så, när jag väl vaknade gjorde jag mig en frukost bestående av ett löskokt ägg, avokado och yoghurt med blodapelsin och äpplebitar.

Senare blev jag rastlös, satte mig på en spårvagn mot länsmansgården och åkte ända ut till ändhållplatsen för att hamna här:


Det var fint, men helt galet ansträngande att promenera i kylan och ta sig fram genom dimman med förkylningskroppen.

Här får ni en låt:
*

Det enda vi gör är att gå på museum.

2012-01-17 / 20:47:27

Joakim kom hit i onsdags och stannade till söndagen. På lördagen gick vi till Naturhistoriska museumet.


Jag visade honom blåvalen, för den är det mest fascinerande på hela museumet. Jag menar.. Det är världens enda uppstoppade val!


Inne i däggdjurssalen hade någon stulit noshörningens horn. Tur att ägarna till naturhistoriska är så kreativa och bra på att lösa saker...


Och så en bild på elefanten som står i centrum av däggdjurssalen.

Sen gjorde vi inte mer. Vi somnade ihop, vaknade ihop, såg på serier, såg Pans Labyrint, tog en öl med Sandra och försökte se hela Napoen Dynamite men lät sömnen avbryta mitt i filmen.

Alltså, en värd långhelg.

Eight flew over, one was destroyed

2012-01-08 / 20:42:05


Här kommer ett sk smakprov på dagens fotografering med Dzana. Det bestod mest av att frysa, springa från smällare och försöka fota i rök. Men, resultatet blev helt fantastiskt.

Klicka på bilderna för att komma till högupplösta versioner på flickr!

Tranemo

2012-01-06 / 21:32:31


I tisdags åkte jag iväg till Tranemo för att hälsa på Sandra och hennes otroligt söta kattunge vid namn Naboo. Det var sådär väldigt jätteskönt att sätta sig på en buss för att fly ifrån Göteborg ett tag och befinna sig på en lugnare plats. Väl borta i Tranemo satt vi mest inomhus och ät pizza, kollade på tv och pratade. Det var en fin tisdag.

Nyår pt.2

2012-01-01 / 23:21:49

Efter äventyret på Universeum gick vi hem och gjorde iordning oss inför att fira nyår med Dzana, Cansu och Jim. Detta är en del av min nyårsoutfit. Dvs den magiska kjolen och ett par jättefina strumpbyxor som sedan gick sönder.


Hos Dzana fick jag sjöjungfrupussar medan Jim stod i bakgrunden och creep:ade.


Joakim var fin i fluga och skjorta. På bilden kan ni även se att han är galet teknisk och nördig pga iphone i vardera hand.


Cansu var också fin.


Och detta är Dzanas mycket tumblr:iga sjöjungfruhår.

Mitt nyår var jättefint. Vi satt mest i ett vardagsrum, åt god mat, såg film och dansade dramatiskt till musik. Vid tolvslaget gick vi ut, kollade på raketerna, sköt några (även om det gick lite sådär), trodde att vi skulle dö för att någon sköt raketer så att de åkte tvärs över marken, drack champagne, pussades och kramades. Så himla fint, och jag är så himla glad över att få ha firat in det nya året med människor jag tycker så himla mycket om.

Nyår pt.1

2012-01-01 / 23:13:57
Eftersom att det råkade bli så galet mycket bilder från mitt nyår så delar jag upp det i två delar.


Jag färgade håret rött dagen innan nyårsafton. Mest för att jag var rastlös och behövde något att fördriva tiden med eftersom att Joakim skulle vara framme i Göteborg runt 23:00, och för att jag var så galet trött på min vanliga bruna och tråkiga hårfärg.


Tidigt på nyårsafton far jag och Joakim bort till Universeum. Det är nämnligen öppet varje dag hela året runt, och sedan är det så himla spännande och fint.


Vi satt ett tag framför hajakvariet och kollade på fiskarna samt de grymt coola hajarna.


Här spanar Joakim in den största hajen i akvariet, medan hajen lugnt simmar förbi över honom.


Sedan promenerade vi runt i regnskogen där vi mest kollade på de jättesöta aporna. Innan jag och Joakim gick till Universeum så berättade jag att aporna springer löst och äter av de stora fjärilarna som också är lösa i regnskogen. Och, gissa vad? Plötsligt skuttar en apa upp precis vid oss och äter av en fjäril, sliter loss dess vingar medan aporna bredvid kollar på. Så himla galet.

RSS 2.0