Varmaste dagarna i år + glitterfest

2012-03-26 / 20:54:52

I onsdags kom Joakim hit för att spendera helgen med mig och fira min födelsedag. I fredags var det precis så varmt som det ser ut att vara på bilden - picknickvarmt. Jag slutade tidigt, så vi satte oss vid kanalen för att äta lunch/middag. Det var årets varmaste dag hittills, och det kändes nästan, nästan som sommar.

Dagen därpå fyllde jag 19 och hade glitterfest. Det såg lite såhär ut:


Det var en såndär fest där alla skulle komma glittriga och glada. Och det gjorde de. Så himla mycket kärlek och fint i en och samma lägenhet. Världens bästa födelsedag var det.
(till er som inte kom med på bilder - ni var jättefina, men de flesta bilder var suddiga och brusiga eller alldeles för mörka.)

De fantastiska skorna

2012-03-17 / 13:13:12

(bilden är på mig, men den är tagen av Dzana!)

Eftersom att jag knappt äger vårskor och har börjat tröttna på att stänga in mina fötter i klumpiga (men fina) Martens så bestämde jag mig för att införskaffa ett par igår. De perfekta pastellfärgade platåskorna från Monki. De kostar 350 kronor och är skodrömmen. När gruset väl är borta ska dessa skor tas på äventyr, åh!

Om projektarbetsdagar och välförtjänta pauser.

2012-03-15 / 21:29:37


Idag blev jag klar med mitt projektarbete. Efter flera månaders ångest och flera veckors sömnlöshet och ont i magen så skrev jag sista menigen på projektrapporten och småjublade över lättnaden som lämnade detta tunga bröst.

Vi har nämnligen fått tre dagars ledigt för att skriva på våra projektarbeten, så jag har spenderat två hela dagar på att sträckskriva och vrida mig i tårar över utskällningar av min projekthandledare. Och när jag tog pauser bar jag in Tiger på rummet och läste. Jag tror att projektarbetet rubbade mig lite, men nu är jag back and running med århundradets härdsmälta, men den går över.

The drums

2012-03-12 / 20:48:07


Igår såg jag The Drums tillsammans med Dzana, för hon ville bjuda med mig på konserten som sen julklapp. Och eftersom att jag gillar The Drums, Dzana och sena julklappar så tackade jag ja och begav mig därför till Brewhouse lokaler för att dansa. ´

Det var jättefint även om det var lite få folk i början, för alla fuldansade till Money och sångaren dansade lite som en sensuell Ian Curtis. Sen skrek alla med i Down by the water och dansade lite till när sista låten vid namn Let's go surfing spelades. Så himla bra och fint, och efter konserten gick vi till McDonalds (även om det enda jag kan äta där är desserter och pommes frites).

Värd söndag, med andra ord.


3 väldigt bra filmer.

2012-03-10 / 17:18:54En film med Michelle Williams och Ryan Gosling i huvudrollerna. Handlar om ett gift par, Dean och Cynthia som har hamnat i ett trasigt förhållande. Och under tiden då det är som krokigast så får man se tillbakablickar från när de först träffades, hur de föll för varann och hur de gifte sig. Lite som en kontrast till allt hemskt som händer just då, och som en påminnelse om att de en gång var lyckliga ihop. Att det liksom började bra.

Hela filmen är så galet fin och fylld med perfekta filmkyssar och den där tragiska vardagligheten som gör sig bra på film. Dessutom är soundtracket jättebra och gjort av Grizzly Bear. Här har ni en trailer om ni är nyfikna och vill se lite hur den ser ut.En av mina absoluta favoritfilmer någonsin. Den handlar om Zia, som har tagit livet av sig efter ha blivit dumpad av sin flickvän. Han hamnar i en värld fylld med människor som också begått självmord, där ingen ler och där allt är allmänt dystert och grått. Han möter Eugene, som är en rysk man som tidigare varit med i ett rockband och som även bor med sin familj eftersom att alla i familjen har tagit livet av sig. En dag får Zia reda på att hans flickvän också tagit livet av sig, och därför tar han med sig Eugene ut på sökandet efter henne. Mitt i resan träffar de Mikal som ska leta efter "De som bestämmer", eftersom att hon är fullt övertygad om att något har gått snett och hon har egentligen inte tagit livet av sig.

Jag tycker så himla mycket om den här filmen, för den är så himla fylld av ironi. Dessutom är även Tom Waits med i filmen, så den har allt som en bra film behöver - ironi och en musiker som är bra på att skådespela. Sedan är det så himla spännande när de möter en ny människa, för man får reda på hur de tog livet av sig. Här finns en trailer.Handlar om en tonårig flicka som bor ute i skogen med sin pappa och tränas för att bli den perfekta soldaten. Men hon bestämmer sig för att bli "hittad" och istället för att springa runt i skogarna så flyr hon istället från kvinnan som mördade hennes mamma.

Filmen är så himla spännande och intressant att man inte kan slita sig från den. Dessutom är fotot snyggt och Saoirse Ronan är även så himla snygg som Hanna. Även soundtracket är galet bra och gjort av Chemical brothers. Otroligt sevärd film, och här har ni trailern!


Stockholm (igen)

2012-03-06 / 13:23:43
I onsdags åkte jag iväg till Stockholm för att umgås med Joakim och gå på Justice. Tyvärr blev det inget Justice för vår del då vi var trötta och opepp. Men, det blev mycket sånt här:Ätande på Södermanna som är en vegansk/vegetarisk restaurang som ligger inuti Söderhallarna. De lagar otroligt god mat, det är mycket på tallriken. Dessutom är det hyfsat billigt. Men, det bästa är att de har ett stort utbud av vegansk/vegetarisk mat, vilket är ganska bra eftersom att man som vegetarian oftast har sisådär två matval annars och de brukar vara mellan en tråkig sallad och en ostmacka.

När vi inte åt fotade vi (jag):
RSS 2.0