19 november - idag

2011-11-28 / 20:47:30

En morgon vaknade jag upp i samma säng som en hiskeligt fin kille, gjorde iordning mig och hittade Tiger sittandes på kökssoffan. Man skulle nästan kunna tro att han hade skapat sig ett Ior-komplex där han satt med tidningen på ryggen.


På lördagen (ja, 19 november) var vi utklädda till katter (för alla snubbar vill ju vara katt)...


.. Och katter var vi eftersom att vi skulle på Dzanas och Cansus maskeradparty! Vi stötte på en till katt, en chipspåse, en jugge-pimp, en kanin, en dödsmetallare, ett skelett och så vidare. Allt började med saning och konsekvens och slutade med "Jag har aldrig".


Sedan rörde jag knappt min kamera, tills igår då det stormade så galet mycket utanför att man var tvungen att stänga fönstret så att det inte slets bort.


Och så, imorse var det lugnt utomhus. Stormen hade lagt sig och allt var frid och fröjd. Tiger njöt så mycket att han bestämde sig för att lägga sig ned på sidan och se sådär otroligt mysig ut som bara han kan göra en måndagsmorgon klockan 08:30.

Svar på frågestund pt.2

2011-11-21 / 00:25:45
Hur länge tror du att du hade hanterat en zombieinvasion? Kläder, vapen, mat osv hihi.
Hm.. Jag har jättedålig kondition och är galet osmidig, så det hade definitivt påverkat min levnadstid negativt. Men, jag har läst lite av Zombie survival guide så jag har åtminstone lite koll. Jag hade troligen haft väldigt åtsittande kläder (eftersom att zombies kan rycka i kläder som inte sitter åt), klippt av mig håret, använt mig av en AK-47 och molotovs. Maten har jag ingen aning om. Pasta och bönor, kanske.

Vilken mat tål du inte?
Jag avskyr verkligen soppa. Jag kan i princip bara äta tomatsoppa.

Kan du inte visa gamla bilder på alla dina stilar? I'M SERIOUS, FINT? MEMORIES?

Det är jättesvårt då jag raderade min gamla bilddagbok och för att min gamla dator kraschade. Men, om du (Dzana) skickar lite bilder så, ja?!

Den absolut finaste hårfärgen och varför?
Mörkbrun. För att.. Jag vet inte. Det är liksom en härlig färg och enligt min åsikt är mörkare hår bara väldigt fint.

Den absolut bästa melodislingan du vet?
Vet inte om man kan kalla det melodislinga, men detta intro är Perfektion.

Ditt favoritmönster?
Randigt, kanske.

Respektive favoritdjur?
Isbjörnar, såklart.

Vart du trivs alla bäst att bo (dvs vid kusten, stan, landet etc)

Nu har jag inte bott på ett annat ställe än i min Göteborgsförort. Men, det är en svår fråga att svara på när man befinner sig i en ålder där man slits mellan att vilja vara i stan hela tiden och att fly allt som har med människor och stora städer att göra. Just nu tycker jag om att bo i en förort och ha 15 minuter in till stan, så jag bor väl helst så som jag gör nu.

Det värsta du vet, överhuvudtaget?
Att bli bedragen. Spelar ingen roll hur. Att veta att någon har bedragit en kan vara en av de värsta känslor som finns. Och, nu pratar vi inte bara om otrogenhet - utan om bedrageri i stuk med vänner som lovar att de absolut inte ska göra en viss sak men gör det ändå. Vänner som går en bakom ryggen. Allt sådant. Det är det värsta som finns, för kan man inte vara ärlig med hur man känner eller ens handlingar så är man uppenbarligen ingen bra vän eller partner.

Din åsikt om mainstream/ -radiomusik?

Det enda band som jag aktivt lyssnar på som ständigt spelas på radio är ju Coldplay. Men, det finns mycket radiomusik som är ganska hjärndöd och som bara handlar om att sälja. Jag föredrar musik som har ett budskap och som berör, tyvärr spelas inte mycket sådant på radio. Nu vet jag dock inte vad du menar med "mainstream"-musik, så jag kan inte uttala mig så jättemycket på den fronten.

Din favoritlukt?
Den där lukten av människa. Inte massor med duschkräm och parfym, utan liksom riktig människa (nu menar jag inte massor med gammalt svett utan bara en allmänt neutral doft).

Vilka bloggar läser du?
Mina vänners bloggar + The cherry blossom girl, Limeamanda, Caryw, The dying swans etc.

Vilken är ditt favorit nagellackfärg?
Svart, för det är enkelt och passar till allt!

Vad tycker du om niotillfem?

Jag vet att det är mycket prat om henne. Både positivt och negativt prat. Men, personligen tycker jag att Sandra Beijer är en förebild som flyttar utomlands, satsar på sin karriär och har ett distansförhållande med sin pojkvän på flera, flera mil samt lever ett uteliv i form av hemmafester och klubbar. Sedan var det även Sandra Beijer som fick mig att upptäcka copywriterjobbet, och såhär i efterhand är jag väldigt glad för detta då det verkar vara ett perfekt jobb för mig.

Vilket "snack" föredrar du - chips, godis eller nötter?
Chips!

Tycker du om enhörningar?

Jag tycker inte bara om enhörningar, jag älskar dem. Jag Är en enhörning.

Hur brukar din frukost se ut?
Det varierar. Men, helst ser den ut såhär:


Hur känns det att vara kär?

Som ett blixtnedslag. Fast, på ett bra sätt. Som att något bara blixtrar till eller exploderar i en, och plötsligt fungerar alla sovande organ igen. Känslan är så ny att man fascineras av allt som händer inuti. Man kan liksom ligga i en säng i flera timmar utan att ens bli uttråkad en enda gång, eller känna att man hellre ligger ute i kylan och lyssnar på den där låten som får en att tänka på honom/henne i flera timmar, än att gå hem. Lite så, kanske.

Trivs du i din klass med lärare och klasskompisar?

Min klass är helt fantastisk, och jag hade inte kunnat få en bättre klass än SE3B. Om någon är lyckligt lottad, så är det jag. Nu har vi två olika handledare, men Carina som vi har haft sen första nervösa året är verkligen världens bästa lärare. Så, jag är nöjd.

Vart går du/läser för linje?

Jag går på Schillerska Gymnasiet i Göteborg och läser Sam-estet!

Fotar du bara vänner eller kan du tänka dig att fotografera andra?
Nej, absolut inte. Första gången jag fotade Elsa var te.x första gången jag träffade henne.

Vad är din åsikt om ditt utseende, både ansikte och kropp?
Jag är nöjd med hur jag ser ut. Det fanns en tid då jag ville bli smalare, ha större bröst och finare ansiktsdrag. Men, det släppte efter ett tag. Jag lärde mig att det kändes bättre att vara nöjd med sig själv än att ständigt försöka göra om sig själv till något slags photoshopideal.

Om man någon gång träffar dig i verkliga livet, vad bör man veta om dig då?

Att jag kan vara ganska pinsam, säga konstiga saker och att jag har något slags behov av att bekräfta hur hiphop och thug jag är.

Och... Sedan undrar jag, vad är det som gör dig till just dig?

Jag har ingen blekaste aning. Mitt fotointresse, min kärlek till Death cab och min kärlek till hiphop.

hur står du politiskt?
Jag är rödgrön.

skulle du kunna vara tillsammans med någon med totalt motsatt åsikt inom politiken?
Det beror på. Det är svårt att vara ihop med någon som har helt olika värderingar än vad man själv har om man är en sådan som håller hårt i sina värderingar.

hur sminkar du dig?
Eyeliner, mascara och ögonbrynspenna.

hur långt ifrån dig bor din kille?
Ca 50 mil.

har du alltid varit i distansförhållanden?
Nej, absolut inte.

om du hade haft en enhörning, vilken färg hade den varit?, samt vilka detaljer o superkrafter den hade haft osv, du fattar grejen!
Den hade varit ljusblå med rosa man och med stjärnor under ögonen (BD-enhörning much). Den hade kunnat göra mackor, krympa människor och göra vatten till vin.

Har du varit tillsammans eller legat med en tjej?
Nej, jag har inte varit tillsammans med eller legat med en tjej. Jag vågade inte riktigt erkänna att jag var bisexuell förrän någongång i somras då jag låg och funderade och tänkte "Nej, det är ingen fas längre. Jag tänder på tjejer, jag har varit kär i tjejer. Det är ingen fas, det är på riktigt. Jag ska inte ljuga för mig själv längre". Och så berättade jag för mina vänner att jag erkände för mig själv att jag inte var straight.

Så, jag har aldrig fått tillfället. Och sedan är jag väldigt blyg inför sådant, särskilt med tjejer. Jag har dock fallit för tjejer, men inte fått de på fall för mig.

Läste någonstans att du är ätstörd. Stämmer detoch isåfall vad har du för ätstörning, hur blev du sjuk osv?
Nej, jag är inte ätstörd. Jag har haft en ätstörning, och då led jag av UNS. Men, jag lyckades inse att jag ville bli frisk och sökte hjälp. Någonstans i våras lyckades jag slita mig ifrån matångesten och svälten.

Med tanke på att du är feminist, rakar du dig under armarna och/eller benen?

Enligt min mening handlar inte feminism om hur mycket kroppshår man låter sitta kvar på kroppen. Eftersom att jag vill raka mig så rakar jag mig under armarna och på benen.

Hur får du till eyeliner bågen så bra?

Oj, jag vet inte. Jag följer helt enkelt formen på ögonlocken.

Svar på frågestund pt 1

2011-11-18 / 00:05:17
Ingen förklaring, rubriken säger allt. Nu kör vi!

FAVORITBAND IN THA WHOLE WORLD?

Death Cab for Cutie, såklart!

VILKEN FRUKT FÖREDRAR DU?
Oj, svårt.. Hm.. Banan, typ? Det är en frukt som passar till det mesta och som smakar gott och sött.

FAVORIT ÅRSTID AND WHY?
Våren och vintern. Självfallet är alla årstider däremellan jättefina de med.
Men, på våren känns allt så nytt och man blir alldeles fascinerad av hur gröna träden är, hur bra värmen känns. Livslusten kryper tillbaka. Och, vintern för att jag allmänt bara älskar snö och julafton!

varför är allt som det är?
Oj, herregud.. Jag vet inte?! Symmetri, balans. Kanske?

Vilken bokstav tycker du bäst om?
Q. Används aldrig, jätteunderskattad men fin.

Vad gör du när hösten eller vintern är som kallast och mörkast?

Kryper ner i den där sängen och låtsas att jag är på Hawaii.
Nej, men. Jag ser flertalet serier och äter väldigt mycket.

Vad tycker du om mig (Emy)?
Du är jättefin, puss!

Vilken stad vill du helst bo i om du fick välja helt fritt?

Vilken stad som helst så länge den ligger i Alaska (klicka på bild för källa).

Vilket land vill du besöka?
Läs ovanstående svar.

Vilket är den bästa låtraden någonsin?
"I need you so much closer"

Hur gammal är Tiger?

4-5 år gammal!

Hur säger man "Du är fin" på polska?
Typ.. Ty jesteś piękna. Om jag inte minns helt fel!

Hur ser dina framtisplaner ut?
Jag vet inte. Flytta in på något kollektiv, ta det lugnt, börja plugga till copywriter, bli copywriter, flytta någonstans, flytta tillbaka till Sverige när jag är gammal och trött på utlandet, skaffa barn, flytta till någon villa i norrland. Lite så.

Beskriv dig själv med tre ord.
Naiv, drömmare och konstnärssjäl.

Vad gör du när du gått i pension?
Oj, jag vet inte. Jag har liksom inte hunnit tänka så långt, för jag är inte riktigt en person som planerar inför framtiden. Jag gillar när det är lite luddigt, för då blir det lite som det blir och det är så jag tycker om det.

Hur är din drömkille om du fick välja både personlighet och utseende?

Han är en sådan som gillar Death cab, förstår sig på konstiga förortsskämt. Han ska tycka om film, böcker och tycka om att prata allvar och skämta. Lite så, kanske. Utseendet spelar inte så jättestor roll, men jag tycker om när killar är lagom långa, inte alldeles pinnsmala utan liksom normalbyggda. Och så gillar jag det där sneluggsfluffet á la Logan Lerman. Men, ja. Utsida spelar ingen större roll om man faller för någon som man verkligen tycker om, för om den är fin på insidan blir den fin på utsidan.

Vad är viktigast? Insidan eller utsidan?
Insidan. Alla dagar i veckan.

Varför är du så fin?
Haha, men, puss, Emma.

Ska du börja ha mittbena? För du passar i det så bra.
Har haft det hela veckan, mhm!

Vilken färg kommer du att färga ditt hår om du skulle färga det igen någon gång?
Eftersom att jag har ganska mörkt hår naturligt så lär det bli mörkbrunt - igen. Men, jag hade velat färga det ljusrosa inför studenten!

Vad är din dolda hemlighet du skäms över? (Om det är något band du lyssnar på eller kanske något du tycker m.m)
Att jag är världens feminist men att jag verkligen älskar detta.

När går en vän över gränsen?
När den kräver mer än vad jag kan ge, när den gör saker enbart för att provocera mig och när allt ska ske på personens villkor.

Vad är gränsen för otrohet?
Vid första tanken om att faktiskt vilja ligga eller hångla med en annan person. Kalla mig monogam, men ingår man i ett förhållande ska man inte behöva fantisera om att ha samlag med andra människor.

Vill du kanske publicera det du målar i bloggen också?
Jag lovar att göra att inlägg med allt jag har målat snarast!

Vad blir du inspirerad av i allmänhet?

Människor, sagor, musik och världen.

Hur ser din drömlägenhet ut?
Jag har ingen aning. En stor säng med en sänghimmel, en TV och lite klätterväxter. Helst väldigt ljust med stora fönster, kanske.

vilken är din favoritfilm?
Wristcutters: a love story

hur ser dina dagar ut för tillfället?

De är mest väldigt kyliga men fyllda av den där ivriga känslan av att veta att man är flickvän till en otroligt fin människa.

hur mår du för tillfället?
Jag mår bra!

favoritskor?
Mina vita martens.

bästa klädesplagget?
Midjehöga shorts och hoodies.

Visa tre snygga killar och tre snygga tjejer (typ kändisar)


Logan Lerman, Zac Efron, Beyoncé Knowles, Kirsten Dunst, Mila Kunis och Naya Rivera (okej, kunde inte komma på tre snygga kändiskillar så kompenserar det med en extra tjej).

Drömplagg som du är rädd att du aldrig kommer få äga?
Jag vet inte. Min drömbalklänning som hänger på en docka på Beyond Retro i Göteborg, kanske.

Favoritbok? (Även fast jag har ett hum hihi)
Looking for Alaska.


Vampyrer eller varulvar?

Varulvar, pga kan vistas i solsken och bli vargar/någon slags hybrid mellan varg och människa?!Like electric sparks in my heart.

2011-11-15 / 23:30:34

Så, de senaste dagarna har mest varit fyllda med stora håltimmar och inställda prov och denna insikt att mittbena kan vara det mest fantastiska på länge. Annars är mina dagar ganska sysslolösa, så jag har inte så mycket att berätta för er mer än att jag ska på halloweenfest utklädd till katt på lördag tillsammans med den där fina Stockholmaren, ni vet. Jag ska försöka ha med mig kameran så att jag kan skriva lite om det här och visa lite bilder också.

Om ni har fler frågor så får ni fråga på, men nu ska jag inte dra ut mer på detta. På torsdag får ni ett stort inlägg med svar på alla era frågor.

Ja, det var allt.
Kram på er.

Svar till: Angelica

2011-11-13 / 18:38:15
(anledningen till att jag svarar på denna fråga i ett enskilt inlägg är för att frågan var lång, svaret lär bli långt det med)

Sen du började på Schillerska har du förändrats stört mycket. Verkligen mycket. Du har blivit typ indie... varför? Är det för att folk på schillerska tror att dom måste vara indie, som du själv blivit det? (du kanske anser att du inte är indie, men i ett av dina inlägg kallade du dig indie). såg en dag att du tog en cigg, är det för att du går på schillerska? för så är det med de flesta eleverna där, att man följer grupptrycket.
Min fråga kort sagt är varför du blviit så jävla annorlunda sen du började på schillerska.


Hej, Angelica (om detta nu är ditt namn, ganska lätt för att uppge sig för att vara någon annan på internet). Innan vi börjar med mitt svar så vill jag först ställa en fråga till dig: Vad har Schillerska gymnasiet någonsin gjort dig? För du verkar nämnligen vara väldigt upprörd över hur människor på den skolan är och klär sig.

Innan jag började gymnasiet var jag 16 år gammal, förvirrad och väldigt nere. Mitt sista år i grundskolan spenderades med Joy Division eller White Lies i hörlurarna och en ständig bitterhet över mänskligheten. Jag vet inte om jag skulle kalla mig själv indie då, eller om jag skulle kalla mig indie nu. Men, självfallet har jag förändrats sen jag började gymnasiet. Du har helt rätt i det. Jag hade näst intill inga vänner innan Schillerska hände. Jag hade bara min dåvarande pojkvän och vi hade ett väldigt dåligt och destruktivt förhållande som gjorde att vi var väldigt instängda. Sedan gjorde jag slut och började långsamt umgås med nya människor. Detta hände bara någon vecka innan jag började gymnasiet. Så, jag träffade massor med nya människor och fick en större vänskapskrets. När man börjar umgås med likasinnade människor så börjar man även hitta sig själv. Det gjorde jag den här hösten. Jag blev inspirerad av alla nya intryck, vände upp och ned på min värld och träffade många människor på internet som fick mig att hitta det jag är idag.

Men, jag skulle aldrig ändra på mig själv i syfte att smälta in någonstans. Men, människorna på skolan jag går har självfallet inspirerat mig. Både medvetet och omedvetet. Det är inte något jag ser som en negativ sak, för jag är nöjd med mig själv och det jag är. Jag var inte nöjd med den jag var i grundskolan, jag var osäker i mig själv. Nu har jag äntligen lyckats med att trivas med den jag är. Jag har blivit äldre, jag har mognat.

Sedan, rökningen.. De flesta som bor i Göteborg är väl medvetna om att Schillerska är kända för eleverna som står på skolgården och röker. Men, om jag hade börjat röka för att smälta in och bli som alla andra hade jag väl börjat tidigare än nu? Jag köpte mitt första cigarettpaket någonsin i somras. Alltså, inte när jag var i skolan. Det var en kul grej, något jag ville testa. Sedan fick det bli något som dämpade min ångest. Nu är det mest en dålig vana.

Hoppas att inlägget inte blev för långt nu, och hoppas att detta svarade på din fråga.
Ni andra får självfallet fortsätta att ställa frågor till frågestunden.

Stockholm, eller: hur jag åkte tvärs över landet för att falla från Västerbron och in i den finaste människan jag vet.

2011-11-10 / 22:48:57Jag vet inte hur kärlek händer, men ibland blir man oförberett överfallen av en känsla som sätter igång maskineriet bakom revbenen. Det kan gå så fort och komma så plötsligt att man blir ommöblerad av någon slags orkan som lämnar glädjerus och värme i bröstet istället för förödelse. Och plötsligt hände det mig. Plötsligt fylldes smsinkorgen med fina sms, bröstet med kaoskänslan och plötsligt snurrade en och samma person runt i huvudet på mig. Jag vet inte hur det hände, men några veckor senare satt jag där alldeles nervös på ett tåg till Stockholm för att stilla kaoset och kasta mig in i den där famnen jag drömt om.

Och vi åkte tunnelbana och buss bort till en förort för att sedan dela samma 140-säng och intensivhångla i flera timmar. Vi promenerade runt Stockholm i flera timmar, såg en helt fantastisk Bon Iver-spelning på Annexet, intensivhånglade lite till, gick på klubb med Emma och hennes vänner, dansade till Love will tear us apart och fylleåt kebab.

Sedan tog lovet slut. Efter att ha levt i någon slags verklig dröm tillsammans med personen som var som tagen ur en bok (så bra är han), var det dags att åka hem. Som att bo i färg och slängas in i en värld av valörer igen, så kändes det. Jag satte mig på tåget som tog mig till västkusten, alldeles förbryllad över hur 5 dagar kunde flyta iväg så fort. Men, ändå fullt medveten om att jag föll (och faller fortfarande) för en av de finaste människorna jag någonsin mött.

Huvudstaden (+frågestund)!

2011-11-02 / 11:30:13

Far iväg lite för att spendera tid i Stockholm, träffa en fin människa, se Bon Iver, gå på klubb med Emma mfl och annat fint.

Men, så länge kan vi väl göra såhär: ni ställer mig allt ni någonsin undrat om bloggen och mitt liv, och jag gör ett inlägg där jag besvarar frågorna. En frågestund, det vill säga. Så, fråga, fråga!


RSS 2.0